INFORMACJA PRASOWA
MARKA: LaSelva
ASORTYMENT: Spaghetti 500 g BIO NOWOŚĆ!
Makaron Spaghetti BIO marki LaSelva włoskie przysmaki na polskim stole
LaSelva jest producentem oryginalnych przysmaków, tworzonych według tradycyjnych włoskich receptur. Marka oferuje konsumentom ekologiczne produkty najwyższej jakości, pozbawione sztucznych dodatków, konserwantów i barwników. Tym razem LaSelva proponuje nowość polskim konsumentom organiczny makaron Spaghetti BIO LaSelva.
Spaghetti BIO LaSelva to makaron, który powstał z semoliny, czyli mączki z pełnego przemiału, pochodzącej z pszenicy odmiany twardej, tzw. durum uznawanej za najbardziej wartościową, a także za najsmaczniejszą. Pszenica durum, z której wyprodukowany został makaron pochodzi z certyfikowanych, kontrolowanych upraw ekologicznych. Ciasto na makaron wyrabiane jest z BIO pszenicy durum i wody według tradycyjnej włoskiej receptury. Jego cechą jest także to, że dzięki niskiej temperaturze suszenia uzyskanej w procesie produkcji zachowuje on niezbędne witaminy.
Makaron Spaghetti BIO LaSelva nie rozgotowuje się, a po ugotowaniu jest aktywny i zachowuje odpowiednią twardość oraz swój kształt. Złocisty kolor zawdzięcza naturalnemu barwnikowi luteinie, nie zaś sztucznym barwnikom czy powszechnie stosowanej przez producentów makaronów kurkumie. Nie ma on też drożdży, laktozy ani dodatkowych cukrów. Makaron Spaghetti BIO LaSelva to dobry produkt dla wszystkich, którzy chcą połączyć zdrowe odżywianie z wybornym smakiem. Idealnie nadaje się do przygotowania tradycyjnego spaghetti bolognese, świetnie sprawdzi się też w powiązaniu z pesto i innymi ulubionymi sosami mięsnymi lub warzywnymi. Przygotowanie makaronu zajmuje dosłownie kilka minut, dlatego warto być go jednak w kuchni w przypadku konieczności przygotowania szybkiego i pysznego obiadu.
Opakowanie zawiera 500 g pysznego, długiego makaronu o doskonałym smaku i wspaniałym aromacie.
www.victualia.pl
Marka: LaSelva
Opakowanie: 500 g
Cena: 7,49 zł
Importer: Victualia