Informacja prasowaGrajewo, 22 czerwca 2020Ser żółty to jeden z podstawowych składników codziennych dań, który urozmaica nasz jadłospis. Sięgamy po niego nie tylko, by szybko przygotować kanapkę do szkoły lub pracy, ale wy
Naukowcy, których prace są częściowo finansowane z Siódmego Programu Ramowego (7PR) zidentyfikowali warianty ludzkiego DNA (kwasu dezoksyrybonukleinowego), które zwiększają możliwości prognozowania na podstawie testu wykorzys
Z opuncji figowej olej, ale nie tylko?Z nasion opuncji figowej, czyli jednego z kaktusów, wytwarza się najcenniejszy olej na świecie. Nazywany jest naturalnym botoksem, gdyż przeciwdziała starzeniu się skóry. Dodatkowo kupić m
Warszawa, 7 grudnia 2018 r.Śliwka Nałęczowska – polska klasyka na prezent w dobrym styluTak jak mała czarna? nigdy nie wychodzi z mody, tak Śliwka Nałęczowska od ponad 50 lat pozostaje klasycznym wyborem na prezent. Trud
Informacja prasowaWarszawa, 5 kwietnia 2018 r.Wiosną nie tylko natura budzi się do życia. Także nasz organizm po zimie musi doładować akumulatory i potrzebuje dodatkowej porcji energii i witamin. Dlatego świeże wiosenne warzy
Depresja poporodowa – poważne schorzenie wielu mamautorem artykułu jest Aleksandra KrawczykNa depresję poporodową mogą „zapaść” kobiety, które już w czasie ciąży czuły przygnębienie i liczne obawy, ale
Warszawa, 21 października 2019 r.Informacja prasowaŚniadanie last minute?Zaspaliśmy. Znowu. W porannym chaosie, jaki towarzyszy tego typu sytuacji, trudno pamiętać o przygotowaniu śniadania oraz lunchu do szkoły czy pracy. Oc
INFORMACJA PRASOWABolesławiec, 18 września 2017 r.Typowe dolegliwości nietypowego schorzenia – zespół SudeckaZespół Sudecka dość rzadka choroba, która powoduje stopniowy ubytek kości i zanik masy mięśniowej. Scho
Czy punkt G rzeczywiście istnieje? Jest wiele teorii na jego temat, w tym są takie, że niektóre kobiety go nie mają. Jedna mówi np. że punkt G znajduje się od 2.5cm do 5cm od wejścia pochwy na przedniej ścianie pochwy. Można
Pszenica i żyto, jęczmień i owies to zboża,które zawierają białko zwane glutenem. U niektórych osób gluten zwalnia przemianę materii i jest przyczyną tycia, obrzęków. Co robić zatem, aby jeść dużo i nie tyć? Zmień u