Długie godziny patrzenia w ekran laptopa, tablet lub smartfon w jednej pozycji. Praca przy biurku, brak ruchu i niewłaściwe dbanie o odpoczynek. Jeśli dodamy do tego życie w stresie i nadprogramowe kilogramy to twój kręgosłup p
Informacja prasowa BRACIA SADOWNICYwrzesień 2018 r.Prosto, zdrowo, pysznieDrugie śniadanie od Braci SadownikówW wirze codziennych obowiązków często zapominamy o tym, jak ważnym posiłkiem jest drugie śniadanie. Pomijamy je
Informacja prasowaWrocław, 25 maja 2018 r.Radzi Krzysztof Obliński Szef Kuchni Restauracji SpichlerzSezon na szparagi w pełni. Te najlepsze świeże i soczyste, będą dostępne nie dłużej niż do połowy lipca. Warto więc p
Informacja prasowaPoznań, 7 marca 2018 r.Coraz częściej w opisach polskich restauracji pojawia się nazwa kuchnia fushion?. Co oznacza ten kulinarny trend? To umiejętne łączenie tradycyjnych przepisów z różnych zakątków ś
Warszawa, 1 marca 2018 r. ?Łączy nas pacjent? infolinia ekspercka Rzecznika Praw Pacjenta i organizacji pacjentów6 marca rusza pierwszy dyżur organizacji pozarządowych na Infolinii Rzecznika Praw Pacjenta. W ramach projektu Ł�
Coraz więcej osób ma świadomość, że aby cieszyć się dobrym samopoczuciem przez długie lata, należy dbać o siebie i swoje zdrowie. To dlatego staramy się spędzać czas coraz aktywniej. Chcąc jak najdłużej zachować pięk
Informacja prasowaWarszawa, 24 września 2019 r.Gdy w pierwsze dni września uczniowie wracali do szkół, niektórzy studenci dopiero wybierali się na swoje wakacje. Jednak i na nich przyszła pora za pasem październik, a wraz z
Bądź kulinarnie mocny użyj słodkich przetworów do tradycyjnych dańSmakowita konfitura z dyni, wyśmienite gruszki w syropie, śliwki w aromatycznej zalewie? słodkie przetwory nie tylko możemy użyć do herbaty, gofrów czy n
Informacja prasowaWarszawa, 27 września 2017 r.Tradycyjnie czy nowocześnie w jakiej formie ziemniaki goszczą na polskich stołach?Prawie 70% badanych, biorących udział w sondażu przeprowadzonym na potrzeby kampanii Ziemniaki
Jak będziemy jedli w 2019 roku?Poznaj 9 najważniejszych trendów.Kuchnia wegańska, soczyste steki, orientalne smaki, a może swojskie pierogi? Choć 2019 dopiero przed nami, specjaliści już wiedzą, jak będziemy jedli w nadchod