Przepisy

Gazpacho zupa na zimno w upalne dni

Gazpacho zupa na zimno w upalne dni
Crispy Natural przepis na Gazpacho Warszawa, czerwiec 2015 Gazpacho zupa na zimno w upalne dni W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza,

Crispy Natural przepis na Gazpacho
Warszawa, czerwiec 2015

Gazpacho zupa na zimno w upalne dni
W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!

Składniki:

Cztery świeże pomidory
Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
Zielona papryka
Żółta papryka
Cebula
Ząbek czosnku
Szklanka soku pomidorowego
Oliwa z oliwek
Sól pieprz do smaku

Wykonanie
Z pomidorów i papryki usuń nasiona. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Criispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.

A to już wiesz?  Przepis na francuskie tosty herbaciane z sosem porzeczkowym

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy