Marco Ghia Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca:
MILLEFOGLIE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM, MIĘTĄ I TRUSKAWKAMI ORAZ OCTEM BALSAMICZNYM Z MODENY
? Czas przygotowania: 15 minut
? Poziom: łatwy
Składniki:
? 2 awokado
? 500g truskawek
? 20 listków świeżej mięty
? sól
? pieprz
? orzeszki pinii
? ocet balsamiczny
? Cr?me fraîche
? 400 g wędzonego pstrąga
Sposób przygotowania:
Składniki pokroić na plasterki. Położyć na talerzu wędzonego pstrąga, a następnie ułożyć na nim warstwę awokado, mięty i truskawek. Doprawić solą i pieprzem, oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Udekorować dodając łyżkę Creme fraichee i orzeszkami pinii.
Smacznego!
Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl