Przepisy

Millefoglie z wędzonym pstrągiem, miętą i truskawkami

Millefoglie z wędzonym pstrągiem, miętą i truskawkami
Marco Ghia Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca: MILLEFOGLIE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM, MIĘTĄ I TRUSKAWKAMI ORAZ OCTEM BALSAMICZNYM Z MODENY ?

Marco Ghia Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca:

MILLEFOGLIE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM, MIĘTĄ I TRUSKAWKAMI ORAZ OCTEM BALSAMICZNYM Z MODENY

? Czas przygotowania: 15 minut
? Poziom: łatwy

Składniki:
? 2 awokado
? 500g truskawek
? 20 listków świeżej mięty
? sól
? pieprz
? orzeszki pinii
? ocet balsamiczny
? Cr?me fraîche
? 400 g wędzonego pstrąga

Sposób przygotowania:
Składniki pokroić na plasterki. Położyć na talerzu wędzonego pstrąga, a następnie ułożyć na nim warstwę awokado, mięty i truskawek. Doprawić solą i pieprzem, oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Udekorować dodając łyżkę Creme fraichee i orzeszkami pinii.
Smacznego!

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

A to już wiesz?  Rozgrzewające kremy na jesień właściwości i przepisy

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy