Produkty

Czy wiesz, że pierwsze prawdziwe masło arachidowe powstało w XIX w. w Stanach Zjednoczonych?

Wrocław, 4.12.2012 INFORMACJA PRASOWA MARKA : PRIMAVIKA ASORTYMENT: MASŁO ORZECHOWE BEZ SOLI I CUKRU Czysta energia na zawołanie – Masło orzechowe bez soli i cukru

Wrocław, 4.12.2012 INFORMACJA PRASOWA

MARKA : PRIMAVIKA
ASORTYMENT: MASŁO ORZECHOWE BEZ SOLI I CUKRU

Czysta energia na zawołanie – Masło orzechowe bez soli i cukru PRIMAVIKA

Czy wiesz, że pierwsze prawdziwe masło arachidowe powstało w XIX w. w Stanach Zjednoczonych? Do dziś jest ono najpopularniejszą pastą kanapkową tego kraju. Podobno masło orzechowe w połączeniu z bananem było ulubionym dodatkiem kanapkowym Elvisa Presleya! Ten rozsławiony orzechowy krem jest popularny na całym świecie, jednak nie smak jest jego największą zaletą a? prawdziwe bogactwo składników odżywczych nieocenionych dla zdrowia i prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Firma Primavika proponuje konsumentom wyjątkowe Masło orzechowe nie zmącone chemią, konserwantami, barwnikami i co najważniejsze BEZ DODATKU SOLI I CUKRU. Ta ostatnia cecha niewątpliwie wyróżnia ten produkt na rynku. Masło stworzone zostało z myślą o osobach dbających o zdrowie, świadomych potrzeby prawidłowego odżywiania i właściwie zbilansowanej diety. Produkt wskazany jest także dla cukrzyków i osób, które powinny ograniczyć w diecie sól. Świetnie sprawdza się również w diecie FIT. Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru ze względu na swoje wybitne wartości odżywcze jest polecane i wyjątkowo cenione przez sportowców, w szczególności uprawiających kulturystykę i fitness.

Warto podkreślić, że obok bogactwa niezaprzeczalnych walorów pokarmowych produktu, bardzo istotny jest jego sposób produkcji, utrzymujący najwyższe wartości odżywcze. Miażdżąca większość, o ile nie wszystkie dostępne na rynku masła orzechowe, powstają z wytłoczyn po produkcji oleju arachidowego, natomiast Masło Primavika produkowane jest z całych, prażonych orzechów co sprawia, że tłuszcz wytrącający się na wierzchu masła to bezcenny dla organizmu, bogaty i naturalny olej arachidowy. Dodatkowo ma ono niską zawartość cukrów prostych oraz niski Indeks Glikemiczny. Jest znakomitym źródłem manganu, magnezu, cynku, krwiotwórczego kwasu foliowego, a także vit. B6, B3, B1,. E, K i wielu innych.

A to już wiesz?  LenVitol w codziennym menu

Masło orzechowe bez soli i cukru PRIMAVIKI świetnie komponuje się zarówno z dodatkami słodkimi, jak i słonymi czy pikantnymi. Można łączyć je np. z miodem, dżemem, konfiturami i owocami, jak i z warzywami, serami a nawet otrębami owsianymi lub kaszą. Świetnie sprawdzi się jako składnik farszu lub makaronowej zapiekanki. Idealne na śniadanie, drugie śniadanie, lunch, przekąskę a także energetyczny posiłek dla osób aktywnych umysłowo lub fizyczne.

Masło zostało zamknięte w klasycznym, szklanym słoiczku z praktyczną plastikową nakrętką, która umożliwia wartościowe przechowywanie produktu. Nowoczesna, pełna barw etykieta przyciąga wzrok konsumentów i wyróżnia produkt na półce.

www.primavika.pl

* Firma Primavika zajmuje się produkcją zdrowej żywności od 1998 r. Swoje przetwory przygotowuje tylko i wyłącznie ze składników pochodzących ze sprawdzonych źródeł, niemodyfikowanych genetycznie, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Misją firmy jest promocja zdrowego stylu odżywiania i wytwarzanie produktów dla wegetarian i wegan. W 2004 roku Primavika uruchomiła także linię ekologicznych produktów z certyfikatem bioeksperta z kontrolowanych upraw ekologicznych. Produkowane są one wyłącznie z naturalnych surowców pochodzących z gospodarstw ekologicznych, które dostarczają żywność wyprodukowaną w sposób naturalny, bez użycia nawozów sztucznych i chemicznych środków ochrony roślin.

Pole tekstowe:
Producent: Primavika

Opakowanie: 350 g

Cena: ok. 13 zł

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy