TRENUJ MÓZG Każdy wie, że 2+2=4, ale czasem trzeba liczyć się z trudniejszymi równaniami! I choć mózg trzeba stale ćwiczyć, rozwiązując różnorodne i skomplikowane zadania nie tylko matematyczne ;-), to ważna jest takż
Nietolerancja laktozy uznawana jest za jedną z najczęściej występujących nietolerancji pokarmowych. Eliminacja produktów mlecznych z diety dorosłych budzi jednak wciąż kontrowersje. Przeciwnicy diety bez laktozy uważają, ż
Powszechnie wiadomo, że kiedy temperatura spada znacznie poniżej zera, wiele rzeczy zawodzi. Nigdy nie możemy być pewni, że w takich warunkach wszystko będzie działało jak należy, dotyczy to także warunków w czasie podróży
Warto zwrócić uwagę na plamki na zębach, przebarwienia, pęknięcia szkliwa czy zaczerwienienie dziąseł. Takie objawy to pierwsze sygnały problemów w jamie ustnej. Wczesne wykrycie chorób zębów pozwala uniknąć komplikacji,
Jeżeli korzystasz z solarium, rób to z umiarem, a najlepiej – nie rób tego wcale. Od wizyt w solarium mozna się nawet uzależnić: to się nazywa tanoreksja (od ang. tan – opalać się). Osoby, które dotknął ten nał
Informacja prasowaWarszawa, 28 października 2020 r.Ziemniaczanym szlakiem przez Peru i kraje EuropyZanim ziemniak zdobył nasze podniebienia, przebył bardzo długą drogę z Ameryki Południowej. Za jego ojczyznę uznawane jest ma
Naturalnie na śniadanieDobrze skomponowane śniadanie to klucz do dobrego samopoczucia. Każdy zdrowy posiłek odżywia ciało, stymuluje metabolizm i zwiększa odporność. Bez drugiego śniadanie nie będziemy mogli skoncentrować
Informacja prasowaWarszawa, 10 kwietnia 2018 r.Myśląc o zdrowej jamie ustnej w pierwszej kolejności myślimy o śnieżnobiałym uśmiechu, który dodaje nam pewności siebie i jest oznaką witalności i dobrego samopoczucia. Nie w
Biały, żółty, błękitny, pleśniowy, topiony gatunków sera jest z pewnością na tyle dużo, by zapełnić nimi kilkanaście stron maszynopisu. Niezależnie od niuansów smakowych i różnych metod produkcji ser bez dwóch zdań
Ogólnopolski Program Promocyjny Doceń polskie?Głodni nowych przepisów? Z pomocą przychodzą organizatorzy programu Doceń polskie? i opracowany przez nich kulinarny e-book. Publikacja zawiera opisy przygotowania przystawek, zup,