Aktualności

Sześć nowych otwarć w Da Grasso, kolejne w planach

Sześć nowych otwarć w Da Grasso, kolejne w planach
Sześć nowych otwarć w Da Grasso, kolejne w planach Od początku 2014 roku otwarto już sześć nowych lokali Da Grasso. Kolejne restauracje Sieci powstały w

Sześć nowych otwarć w Da Grasso, kolejne w planach

Od początku 2014 roku otwarto już sześć nowych lokali Da Grasso. Kolejne restauracje Sieci powstały w wielkich miastach, takich jak Gdańsk i Wrocław. Zgodnie z polityką firmy związaną z inwestycjami w mniejsze miejscowości, placówki otworzono także między innymi w Świeciu i Międzyrzeczu Podlaskim.
Zgodnie z planami Sieci dotyczącymi dalszego rozwoju, w tym roku Da Grasso otworzyło już 6 restauracji. W najbliższych planach jest kolejne 5 placówek. Spółce zależy, aby jej pizzerie znajdowały się w całej Polsce zarówno w mniejszych jak również większych miastach. Obecnie Sieć posiada 175 pizzerii w całej Polsce.

Głównym celem, jaki dali sobie jakiś czas temu w Da Grasso jest stałe podnoszenie jakości oferowanych usług. W związku z tym, zgodnie z zapowiedziami, musieliśmy zrezygnować ze współpracy z niektórymi z franczyzobiorców. Dzięki temu, mamy pewność, że partnerzy biznesowi z którymi kontynuujemy współpracę realizują nasze założenia związane z coraz to większymi standardami, jakie musimy utrzymywać, aby pozostać liderem w branży komentuje Magdalena Piróg, Wiceprezes Da grasso.

Da Grasso jest aktualnie największą polską franczyzową Siecią pizzerii. Osiągając pozycję lidera w naszym segmencie, Sieć obecnie zajmuje się w większych stopniu
na podnoszeniu jakości usług. Intensywny rozwój jest sprawą drugorzędną.

W obawie o najwyższe standardy spółka prowadzi obecnie liczne audyty
we każdych lokalach Sieci. Prowadzi też cykliczne szkolenia dla pracowników lokali. Wszystkie te działania mają sprawić, że klienci pizzerii będą kojarzyć
ją wyłącznie z dobrą obsługą.

Najważniejszym elementem audytu są kontrole surowcowe, które kończą się podczas wizyt we każdych lokalach. Podczas nich sprawdzamy
czy franczyzobiorcy używają półproduktów zalecanych przez Sieć i czy ich jakość spełnia wyznaczone przez nas standardy. Dodatkowo, opiekunowie franczyzobiorców, czyli pracownicy Centrum Da Grasso dedykowani do ich kompleksowej obsługi, wizytują lokale i weryfikują je na podstawie zachowania norm sanitarnych, atmosfery w pizzeriach i dostosowania do norm sieciowych komentuje Magdalena Piróg.
W razie potrzeby, zarząd spółki spotyka się z franczyzobiorcami i rozwiązuje problemy. Zawsze staramy się zrobić wszystko, aby znaleźć konstruktywne wyjście nawet z najgorszej sytuacji dodaje.

A to już wiesz?  Odporność na cały sezon zimowy

***
DA GRASSO SP. Z O.O. to istniejąca od 2006 roku spółka, zarządzająca siecią pizzerii pod marką Da Grasso z siedzibą w Łodzi. Prezesem Zarządu jest Pani Karolina Rozwandowicz, a funkcję Wiceprezes pełni Pani Magdalena Piróg,
która interesuje się bieżącym zarządzaniem firmy.
Da Grasso administruje największą polską gastronomiczną siecią franczyzową, obejmującą 175 pizzerii w blisko 150 miastach, a jej lokale znajdują się w całej Polsce – zarówno w większych, jak również mniejszych ośrodkach. Firma jest laureatem wielu prestiżowych nagród i wyróżnień m.in. Złoty Laur Konsumenta, Godło Jakość Obsługi i Jakość Roku, Hermes w kategorii Sieć restauracyjna oraz Grand Prix Konsumenta.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy