Informacja prasowaPoznań, 7 sierpnia 2017 r.Na upalne dni mrożona kawa czy herbata?Latem, gdy temperatura sięga 30 stopni Celsjusza, często zastanawiamy się, w jaki sposób najlepiej nawodnić organizm. Szkodliwość słodkich
Informacja prasowa, 23.05.2018– Każdy kleszcz jest niebezpieczny alarmują lekarze. Przede wszystkim dlatego, że nie wiemy, które z nich są nosicielami niebezpiecznych dla człowieka chorób. Choroby odkleszczowe są trudne
Deser ryżowy z mango Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!Składniki:– Ryż 1 szklanka– Mango pokrojone w kostkę
Informacja prasowaPoznań, 15 lutego 2018 r.Sałatka jako główny posiłek? Bez mięsa i ziemniaków? Wielu z nas nie przekonuje taka propozycja. Sałatki często postrzegamy bowiem jako nudne i mało sycące dania. Kojarzymy je gł
Sklepowe półki zapełnione są dziesiątkami rodzajów soków, nektarów i napojów owocowych. Wybór jest ogromny. Jednak wiele osób nie potrafi wskazać różnic, które je dzielą. Jak wybrać najzdrowszy produkt? Czego nie pić,
Jak zbadać wiosenne alergie?Do wysokiej częstości występowania alergii, z jednej strony przyczynia się większa higiena i sterylność, a z drugiej duże zanieczyszczenie powietrza i narażenie na dym tytoniowy. Choć w diagnosty
Informacja prasowaWarszawa, 21 listopada 2018Jak nauczyć dzieci jeść zdrowoOtyłość to jeden z najpoważniejszych problemów zdrowotnych dotykający współczesnego społeczeństwa. Sprawa wydaje się jeszcze poważniejsza, gdy
Przepis kulinarnySałatka z dorszem, warzywami i kaszą bulgur BIOSkładniki:? 1 opakowanie kaszy bulgur BIO (np. marki Halina BIO)? 2 filety dorsza ze skórą? 1 czerwona cebula drobno posiekana? 2 ząbki czosnku drobno posiekan
Warszawa, 10 lipca 2018 r.NOWOŚĆ rekomendowana przez specjalistów*HEXATIAB? pierwsza pomoc w leczeniu infekcji intymnych W czasie wakacji rośnie ryzyko infekcji intymnych u kobiet. Wpływa na to wiele czynników związanych ze
4 czerwca 2019 r.Za 30 lat ludziom zabraknie jedzenia jeśli biznes nie będzie lepiej współpracować z naukowcamiW 2050 roku ludność na Ziemi będzie potrzebować dwukrotnie więcej żywności niż obecnie, a na razie wszystko