Naukowcy, których prace są finansowane ze środków unijnych, odkryli, że części mechanizmu genetycznego kontrolującego zaprogramowaną śmierć komórkową są takie same u roślin i zwierząt. Wyniki opublikowane w czasopiśmie
ŚWIAT POMALOWANY NA NIEBIESKO:PEPSI ZAPRASZA NA WYJĄTKOWE EMOCJEW GLOBALNEJ KAMPANII FOOTBALLOWEJ Nowa globalna telewizyjna kampania reklamowa Pepsi łączy piłkę nożną i słynnych piłkarzyWarszawa, 6 marca 2018 r. #LOVEITL
Informacja prasowaPoznań, 7 listopada 2017 r.Lecznicze właściwości bursztynu są znane od stuleci. Wiele lat temu noszono go przy sobie jako zabezpieczenie przed złymi urokami i chorobami. Dzisiaj nalewka z tego minerału jest s
Informacja dla mediówDodaj lekkości swojemu dniu z Lipton Ice Tea GreenWarszawa, 2 lipca 2019 r.? 30 stopni w cieniu, żar lejący się z nieba, a wokół sam beton w takich momentach wszyscy szukamy orzeźwienia. W chwilach gdy
Warszawa, 30 czerwca 2017NOWOŚĆ! CYFROWY TEST CIĄŻOWY PINK Elektroniczny Domowego Laboratorium!Nie dowierzasz różowym prążkom w okienku testowym? Niepotrzebnie, bo PINK Testy ciążowe Domowego Laboratorium są niezwykle czu
Nowy Sącz, 19.03.2018Pachnące wędliny, soczyste kiełbaski czy smakowite kabanosy – sklepowe półki uginają się od produktów mięsnych i kuszą nas bogatym asortymentem. Ale jak w gąszczu tylu smakołyków znaleźć te n
Informacja prasowaWarszawa, 29 października 2019Jesienny detoks jak przygotować się i wytrwać na diecie sokowej?Świeże buraki, tegoroczne jabłka i gruszki, jarmuż?jesienią na straganach mamy bardzo dużo świeżych, sezono
Informacja prasowaPoznań, 30 stycznia 2018 r.Liczi, zwane również chińską śliwką, to egzotyczny owoc, który ostatnio coraz częściej możemy spotkać na sklepowych półkach. Popularne w Azji, doceniane było przez chińskic
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 13 listopada 2018Siedzący tryb życia, stres, mało ruchu czy zła dieta to elementy, które mogą negatywnie wpłynąć na zdrowie i wygląd naszych nóg? a przecież piękne i smukłe uda i łydki to wi
Umami co to za smak? #UmamiSłodki, słony, kwaśny, gorzki zgodnie z powszechnym wyobrażeniem to właśnie w tych czterech kategoriach nasz zmysł smaku klasyfikuje to, co jemy. Tymczasem już od blisko 20 lat w świecie smaków o