Wiadomości Branżowe

Jak się odżywiać w upalne dni?

Jak się odżywiać w upalne dni?
Gdy jest gorąco, wymieniamy ubrania na lżejsze – podobnie powinniśmy zrobić ze swoją dietą. Nasz organizm potrzebuje odświeżenia. To idealny moment, by przestawić się na warzywa i owoce.Przy wysokiej temperaturze, metabolizm zwalnia. Jeśli chcemy zjeść coś ciepłego, zdecydujmy się na lekkostrawny posiłek. „Nie będzie on zalegał w naszym organizmie, dzięki czemu łatwiej przejdziemy przez trudy upalnych dni” – mówi serwisowi infoWire.pl Anna Sierpowska z firmy Sante.Warzywa i owoce zawierają dużo błonnika oraz dają nam zastrzyk siły i energii. Powinny być podstawą wszystkich posiłków. Są dobre dla dzieci, ponieważ w naturalny sposób dostarczają wartości odżywczych. Dobrze służą również dorosłym. „Działają antyoksydacyjnie, czyli redukują stres” – uważa Anna Sierpowska.W naszej diecie jest za dużo wysoko przetworzonych produktów. Przez to zapominamy, jak smakują prawdziwe pomidory, papryka czy ogórki. Ziemniaki z koperkiem i kefirem, sadzone jajko czy zupy warzywne – to proste, zdrowe i idealne dania na gorące dni. Unikajmy smażonych potraw, a posiłki dzielmy na mniejsze porcje. Tak uciekniemy od nieprzyjemnego

Gdy jest gorąco, wymieniamy ubrania na lżejsze podobnie powinniśmy zrobić ze swoją dietą. Nasz organizm potrzebuje odświeżenia. To idealny moment, by przestawić się na warzywa i owoce.

Przy wysokiej temperaturze, metabolizm zwalnia. Jeśli chcemy zjeść coś ciepłego, zdecydujmy się na lekkostrawny posiłek. Nie będzie on zalegał w naszym organizmie, dzięki czemu łatwiej przejdziemy przez trudy upalnych dni? mówi serwisowi infoWire.pl Anna Sierpowska z firmy Sante.

Warzywa i owoce zawierają dużo błonnika oraz dają nam zastrzyk siły i energii. Powinny być podstawą wszystkich posiłków. Są dobre dla dzieci, ponieważ w naturalny sposób dostarczają wartości odżywczych. Dobrze służą również dorosłym. Działają antyoksydacyjnie, czyli redukują stres? uważa Anna Sierpowska.

W naszej diecie jest za dużo wysoko przetworzonych produktów. Przez to zapominamy, jak smakują prawdziwe pomidory, papryka czy ogórki. Ziemniaki z koperkiem i kefirem, sadzone jajko czy zupy warzywne to proste, zdrowe i idealne dania na gorące dni. Unikajmy smażonych potraw, a posiłki dzielmy na mniejsze porcje. Tak uciekniemy od nieprzyjemnego uczucia ociężałości.

O ciekawe mieszanki kulinarne coraz łatwiej w restauracjach. Obecnie promowane są proste kompozycje w oparciu o naturalne składniki. Jest to powrót do korzeni? podkreśla Anna Sierpowska.


dostarczył infoWire.pl

Źródło infoWire.pl. Dostarczył netPR.pl
A to już wiesz?  PZU uruchamia portal pzuzdrowie.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy