Materiał prasowyPoznań, XX kwietnia 2017Dieta dla mikroflory jelitStan naszej mikroflory bezpośrednio wpływa na prawidłową pracę jelit, a także na zachowanie ich szczelności. Nie tylko bakterie probiotyczne mogą sprzyjać
Informacja prasowaWarszawa, 11 lipca 2019 r.Polskie warzywa i owoce na szczęście i dobre? życie!Warzywa i owoce smaczne, niskokaloryczne, sycące, a przede wszystkim zdrowe. Mogą stanowić dodatek do posiłku bądź samodzieln
Pożywne śniadanie zdrowe i rodzinneŚniadanie uważane jest za najważniejszy posiłek dnia. Niestety często jest przez nas bagatelizowane lub spożywane w pośpiechu w postaci szybkich i niekoniecznie zdrowych przekąsek. Nie zd
Debata z okazji Światowego Dnia Chorego na Łuszczycę – 30.10.2020Szanowni Państwo,serdecznie zapraszam na Debatę „Łuszczyca – szanse i wyzwania” organizowaną z okazji Światowego Dnia Chorego na Łuszcz
Zdrowa alternatywa dla słodyczyZnów ochota na coś słodkiego? Zamiast sięgać po kaloryczne przekąski, postaw na naturalnie zdrowe owoce suszone HELIO, z mocą wartościowych składników odżywczych.Zimowa aura za oknem i krót
Sprawny układ odpornościowy jest jak efektywna służba bezpieczeństwa organizmu – nieustannie czujny, sprawdza tożsamość wszystkiego, co dostaje się do jego wnętrza. Kiedy rozpozna jednostki jako obce i wrogie? powinien
Warszawa, 12 czerwca 2014 rokuW restauracji czy fast foodzie? raport o polskiej gastronomii Do restauracji chodzi kilka razy w miesiącu, zazwyczaj wybiera sieciowe, zostawiając w lokalu 20-40 zł. Chciałby mieć
Kraków, 12 lipca 2019 r. Informacja prasowaKarty menu w krakowskich restauracjach po letnich zmianach!Lato grillem stoi, a miłość do dań z rusztu rośnie wraz z każdym stopniem temperatury, właśnie dlatego zmieniają się ta
Warzywne dodatki na wielkanocnym stole gwarancją smacznych i zdrowych ŚwiątKategoria :Data publikacji: 26.03.2018Warzywne dodatki na wielkanocnym stole gwarancją smacznych i zdrowych ŚwiątŚniadanie wielkanocne to jedna z u
INFORMACJA PRASOWAW dniach 26-27 stycznia 2018 roku Instytut Żywności i Żywienia organizuje w WarszawieIII Narodowy Kongres Żywieniowy. To coroczne wydarzenie o charakterze naukowym, podejmujące najważniejsze problemy profilakt