Przepisy

Przepis na roladki z tuńczykiem i kozim serem

Roladki z tuńczykiem i kozim serem W krajach południowej Europy w spotkania towarzyskie nierozerwalnie wpisane są uczty kulinarne. Nierzadko są one głównym punktem popołudnia czy

Roladki z tuńczykiem i kozim serem

W krajach południowej Europy w spotkania towarzyskie nierozerwalnie wpisane są uczty kulinarne. Nierzadko są one głównym punktem popołudnia czy wieczoru dla Włochów czy Hiszpanów związek pomiędzy jedzeniem a relacjami międzyludzkimi jest niezwykle silny, a kuchnia nierzadko służy jako narzędzie do wyrażania uczuć.

Co wyrażać może nasza dzisiejsza propozycja? Z pewnością jest subtelna, przepięknie wygląda i cudnie smakuje serwując taką przystawkę bliskim możemy być pewni, że nasze starania zostaną docenione.

Spróbujcie! Przepis na roladki z tuńczykiem i kozim serem.

Składniki dla 4 osób:

*2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160g,
*200 g dyni,
*300 g miękkiego sera koziego,
*oliwa z oliwek extra vergine Olitalia,
*sól i pieprz do smaku,
*pęczek zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

Wytnij cienkie plastry z dyni, dopraw solą i pieprzem i obsmaż z dwóch stron na oliwie z oliwek. Przestudzone płaty dyni posmaruj miękim kozim serem i ułóż odsączone kawałki tuńczyka. Zwiń bardzo ściśle roladki ( możesz użyć folii spożywczej lub maty do sushi). Gotowe roladki obtocz w drobno posiekanej natce pietruszki i podawaj jako przekąskę/przystawkę.

Smacznego!
więcej inspirujących produktów i sprawdzonych przepisów znajdziesz na www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

A to już wiesz?  Torta di pane al cioccolato

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy