Warszawa, 15.07.2014Nie tłuszcz lecz cukier przyczyną otyłościDoczekaliśmy świata, w którym więcej osób umiera na skutek nadwagi i otyłości niż przez niedowagę. Ofiarą zbyt dużej masy ciała i chorób z tym związanych
Warszawa, maj 2019 r.Opiekun seniora pilnie poszukiwany:zawód ceniony na rynku pracyWedług prognoz Barometru Zawodów 2019 w Polsce w większości województw do deficytowych zawodów należą te związane z opieką osób starszyc
Informacja prasowaWarszawa, XX marca 2018 r.Niebezpieczne światło XXI wieku? O wpływie ekranów LED na wzrokPostęp technologii ułatwiających życie idzie w parze z rozwojem elektronicznej rozrywki. Jednak bez względu na to, c
23 czerwca 2020 r.Informacja prasowa Za nami pierwsze dni lata, pory roku, która kojarzy nam się z bogactwem smaków i aromatów powszechnie dostępnych świeżych owoców i warzyw. Ponieważ wszystko co dobre szybko się kończy,
Informacja prasowaWarszawa, 28 grudnia 2017Smakowity, słodki tort jest nieodłącznym elementem świętowania wyjątkowych okazji. Nowy Rok to idealny moment na jego przygotowanie. Jedyne o czym powinniśmy pamiętać jest to, aby t
Warszawa, 16 grudnia 2019 AstraZeneca i Uniwersytet Warszawski wspólnie będą wypracowywać nowe metody leczenia nowotworów i innych choróbAstraZeneca Pharma Poland i Ośrodek Transferu Technologii Uniwersytetu Warszawskiego podp
Na jesienne smutki comfort food!Wszyscy znamy potrawy typu fast food. Na popularności nie traci też trend slow food, który przestaje być domeną wyłącznie drogich restauracji. A co kryje się pod tajemniczym określeniem comfor
MATERIAŁ PRASOWYOrzeźwiające wsparcie wakacyjnych podróżników.Visolvit dla spragnionych witamin!Nastał czas upragnionych wakacji. Nie tylko dzieci odczują ulgę od szkolnych obowiązków, ale też ich rodzice. Możecie teraz
POLSKIE PIWA DOMOWE NA MEDALPiwowarstwo domowe w Polsce dynamicznie się rozwija i zyskuje coraz większą popularność. Szacuje się, że w naszym kraju warzeniem piwa hobbystycznie zajmuje się nawet ponad 10 tys. osób. Co roku or
Dolce Vita! włoski klimat w kuchni o każdej porze rokuWłosi uwielbiają jedzenie i długie biesiadowanie przy stole. Ich kuchnia to przede wszystkim miejsce przytulne, pachnące aromatycznymi przyprawami i świeżo zmieloną kaw�