SMART walka z jesienno-zimowym przesileniemNie od dziś wiadomo, że eksperci zalecają spożywanie 5 porcji warzyw i owoców dziennie. Sprostanie temu nie sprawia nam zwykle większego problemu w okresie letnim, gdy stragany uginają
Nowy Sącz, 19 września 2019 r.Sandwiche, czyli ugrilluj sobie kanapkęZwykle jada się je z żółtym serem lub szynką. Doskonale smakują podane na ciepło, najlepiej w towarzystwie smakowitego sosu. Sandwiche, bo o nich mowa, mo
Jak dobrać kawę do sposobu parzenia?Choć wydawać by się mogło, że poranek nie służy czasochłonnym rytuałom i zazwyczaj wymaga działania w pośpiechu, aż 65% z nas pije kawę parzoną ze zmielonych ziaren. Aby wydobyć jej
20.10.2021Bezpłatne wsparcie dietetyka dla pacjentów onkologicznychPrawidłowo odżywiony pacjent ma możliwość lepiej przejść przez leczenie przeciwnowotworowe. Tymczasem w trakcie choroby zapotrzebowanie na niektóre składni
Warszawa, 19 czerwca 2020 r.INFORMACJA PRASOWASEZONOWE PRODUKTYJak dobrze je wykorzystać?Letnie miesiące to doskonały okres na wykorzystanie świeżych produktów w kuchni. Sezonowe owoce i warzywa mają najwięcej wartości od�
Informacja prasowa: Sedar S.A.Październik 2017 r. Burgery w zdrowym rytmie slow!Burgery – kiedyÅ› kojarzone wyłącznie z fast foodem, dziÅ› staÅ‚y siÄ™ jednym z najmodniejszych i najbardziej kreatywnych daÅ„. PeÅ‚ne różnor
Kobieta w czasie caÅ‚ej ciąży powinna – jeść dużo owoców, warzyw, – pić soki owocowe, – podstawÄ… posiÅ‚ków powinno być biaÅ‚ko i produkty zawierajÄ…ce dużo bÅ‚onnika, R
Warszawa, 23 września 2020Pandemia zmieniła nas na dobrejakie zwyczaje zostaną z nami na dłużej?Świat zmienił się w ciągu kilku ostatnich miesięcy nie do poznania. Odkryliśmy inny wymiar ekologii, lokalności, zupełnie i
1/3 Polaków odżywia się zdrowiej w wakacjePrawie co trzeci Polak w wakacje odżywia się bardziej zdrowo niż przez pozostałą część roku wynika z badania przeprowadzonego przez markę produktów żywności funkcjonalnej Optim
WARSZAWA, 22.01.2020 r.Czy jesteś locavore?Locavore trend, który szturmem zdobył Amerykę, odważnie wkracza do Polski. Do mody na zdrowsze odżywianie, produkty bio oraz życie less waste dołącza zjawisko świadomego robienia