Medycyna i zdrowie

Czas na rozgrzewające napoje ze Złotymi Owocami

Czas na rozgrzewające napoje ze Złotymi Owocami
Informacja prasowa Warszawa, 5 lutego 2018 Czas na rozgrzewające napoje ze Złotymi Owocami Pomysłów na rozgrzewające napoje jest mnóstwo! Jednak co wybrać, aby było nie

Informacja prasowa
Warszawa, 5 lutego 2018
Czas na rozgrzewające napoje ze Złotymi Owocami
Pomysłów na rozgrzewające napoje jest mnóstwo! Jednak co wybrać, aby było nie tylko smacznie, ale i zdrowo? Proponujemy sięgnąć po rozgrzewające napoje z bakaliami, w których główną rolę odgrywają Złote owoce (miechunka peruwiańska). Przygotuj z nami 3 rozgrzewające napoje, które skutecznie rozproszą największe zimowe mrozy i staną się doskonałą propozycją na wieczory spędzone z przyjaciółmi lub z ulubioną książką, czy filmem.
Rozgrzewająca herbata z bakaliami
Turcja. To w tym kraju zrodził się zwyczaj picia herbaty, dosładzanej składnikami pochodzącymi z natury rodzynkami, morelami i innymi bakaliami. Napój Doskonale sprawdza się podczas długich zimowych wieczorów.
Składniki:
? 3-4 łyżeczki liściastej herbaty
? 1 litr wody
? 60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland
? 100 g Rodzynek sułtańskich Bakalland
? 100 g Moreli Całe Owoce Bakalland
? Świeża mięta

Wodę gotujemy w imbryku (lub małym rondelku) i dosypujemy do niej liście herbaty. Następne do wywaru dodajemy rodzynki, morele oraz Złote owoce i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut. Gotową herbatę przecedzamy i przelewamy do małych szklanek, do ozdoby dodajemy liście mięty.
Aromatyczny kompot z suszonych owoców
Orzeźwiający wiosną i latem, rozgrzewający – zimą. Ten prosty napój, przygotowany z naszych ulubionych owoców, to doskonały sposób na chwilę przyjemności.
Składniki:
? 2 litry wody
? 60 g Złotych Owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland
? 100 g Moreli Całe Owoce Bakalland
? 100 g Śliwek Całe Owoce Bakalland
? Sok z połowy cytryny
? Świeża mięta
? Imbir
Owoce moczymy w wodzie przez około 15 minut. Następnie dodajemy starty imbir i gotujemy przez ok. 15-20 minut. Po tym czasie, dodajemy sok z cytryny i świeżą miętę.
Gorąca czekolada z dodatkiem Złotych owoców
Czekolada nie tylko wspaniale smakuje, ale również odpowiada za wytwarzanie endorfin hormonów szczęścia. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby podczas przygotowania tego rozgrzewającego napoju, zaśpiewać Podaruj mi trochę słońca?!
Składniki:
? Litr mleka
? 200 g gorzkiej czekolady
? 200 ml śmietanki kremówki 30%
? 60 g Złotych Owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland
? 1 pomarańcza (sok)
? 2 łyżki cukru waniliowego
? Szczypta cynamonu
? Szczypta chili
Mleko razem ze 100 ml śmietanki podgrzewamy w rondelku. Dodajemy cukier, cynamon, szczyptę chili. Wszystko podgrzewamy na małym ogniu aż cukier się rozpuści. Czekoladę siekamy na małe kawałki i delikatnie wsypujemy do gorącego mleka, cały czas mieszając do momentu aż czekolada będzie gładka i kremowa. Gotową czekoladę przelewamy do kubków. W osobnym naczyniu podgrzewamy Złote owoce z sokiem, do momentu uzyskania gładkiej masy. Na koniec wszystko możemy delikatnie zblendować. Pozostałe 100 ml śmietanki ubijamy i ozdabiamy nią napój. Wszystko polewamy konfiturą ze Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej)
____________________________________

A to już wiesz?  Stawy na wakacjach

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy