Warszawa, 28.03.2019 r.Czas na zmiany. 4 rzeczy, które warto zrobić tej wiosnyWiosna to okres wielkich przemian nie tylko w naturze. Coraz dłuższe i cieplejsze dni budzą w nas chęć do życia, ale również pragnienie zmian. J
Warszawa, 06.03.2019 r.Informacja prasowaHygge, lagom, ikigai, sisu, skogluft… czyli jak zagraniczne mądrości, przełożyć na polskie realiaHygge, lagom, ikigai, sisu, skogluft… obcojęzycznie brzmiące nazwy postaw �
INFORMACJA PRASOWA15.09.2017, ŁódźJak zmienić nawyki żywieniowe u dzieci?Chipsy, słodkie napoje i kaloryczne desery to często podstawowe składniki dziecięcej diety. Początek roku szkolnego to znakomity moment, by zmienić
WARSZAWA, 26.11.2019 r.Kalendarz warzyw i owoców na jesień i zimęOwoce i warzywa to bogate źródło witamin i substancji mineralnych, dlatego należy spożywać je do każdego posiłku i pamiętać o nich bez względu na porę ro
PESTKI DYNI jesienne skarby naturyJesienią króluje jej wysokość dynia, która zachwyca kolorem, wielkością, różnorodnością i smakiem. Jest dynia piżmowa, zwyczajna, muskat, makaronowa, dynia francuska czy Hokkaido? a wszys
Czy w ciąży można pić kawę? Czy kofeina szkodzi przyszłej mamie?Czy mogę pić kawę w ciąży? Czy kawa w ciąży jest szkodliwa? Wiele przyszłych mam zadaje sobie to pytanie. Lekarze jednoznacznie wskazują, że można pić k
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIAzwiązane z Piramidą Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej dla osób w wieku starszym1. Spożywaj posiłki regularnie (5?6 co 2?3 godziny). Pamiętaj o piciu płynów, co najmniej 2 l dziennie.2. Warzy
Z opuncji figowej olej, ale nie tylko?Z nasion opuncji figowej, czyli jednego z kaktusów, wytwarza się najcenniejszy olej na świecie. Nazywany jest naturalnym botoksem, gdyż przeciwdziała starzeniu się skóry. Dodatkowo kupić m
Warszawa, 16 października 2019 r.Informacja prasowaOwocowe czwartki, grillowe wtorki? a może babeczkowa środa? Czyli pomysły na Dzień SzefaRynek pracownika wynikający z najniższego od lat bezrobocia sprawia, że firmy prześc
Polne smaki jadalne kwiaty i zioła w wakacyjnym menuNie trzeba być właścicielem ogrodu, by zbierać plony. Wystarczy wykorzystać w kuchni dziko rosnące rośliny, aby przekonać się, że stanowią one smaczne dopełnienie nasz