Informacja prasowaWarszawa, 17 października 2019 r.Czasy, w których żyjemy, gwarantują nam dostępność wszystkich produktów, na jakie tylko mamy ochotę. Nie jest już problemem znalezienie truskawek czy rzodkiewek w połowie
W letnim menu warto wykorzystywać bogactwo sezonowych owoców, warzyw i świeżych ziół, które można jeść na surowo lub przyrządzać na wiele sposobów. Skupieni na korzystaniu z uroków wakacyjnej pogody zwykle szukamy prostyc
Zdrowy smak natury:Krem z brokułu z mleczkiem kokosowym i tofuZaskakujące połączenie brokułu z mleczkiem kokosowym pozwoliło na stworzenie wyjątkowo aromatycznego dania o niepowtarzalnym smaku. Gęsty, sycący krem o pięknym
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 29 listopada 2021 Problemy z cholesterolem u bliskich ? jak możemy pomóc?Jak pokazują dane z raportu ?Świadomość Polaków na temat cholesterolu i metabolizmu? przygotowanego dla marki Berimal, u bli
Co można i trzeba robić, aby się nie przeziębiać? Na pewno ważne jest systematyczne uprawianie sportu, przebywanie na świeżym powietrzu, odwiedzanie sauny, czy w domowych sposobach branie naprzemiennie prysznica zimna i ciepł�
Informacja prasowaPoznań, 9 stycznia 2018 r.Herbata na? ostroKiedy temperatura na zewnątrz zaczyna spadać do zera, nasz organizm bardziej niż zwykle narażony jest na różne infekcje. Chcąc go wesprzeć należy w odpowiedni sp
Warszawa, 6 listopada 2020Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.Jak wygląda dieta Polaków?Nie od dziś wiadomo, że dobrze zbilansowana dieta ma ogromny wpływ na nasze funkcjonowanie oraz zdrowie. Europejski Dzień Zdro
Przyszła wiosna? a Tobie brakuje sił?Wiosna to czas odnowy i przypływu energii do działania! Znajomi wyruszają na spacery do lasu, sąsiedzi zaczęli wiosenne porządki, koleżanki z pracy już umawiają się na wspólne bieganie
?Witaminę D warto uzupełniać poprzez dietę także latem?– radzi dr Hanna Stolińska, dietetyk klinicznaWitamina D wykazuje szereg korzystnych dla naszego zdrowia właściwości ? jest ona niezbędna do prawidłowego funkcjo
Panna cotta ze śliwkami kalifornijskimiSkładniki:250 ml śmietanki kremówki 36%250 ml mleka8 śliwek kalifornijskichskórka otarta z połowy limonki3 łyżeczki żelatyny w proszku80 g cukruPrzygotowanie:Żelatynę zalej 3-