Paluchy z ciasta francuskiego z pastą ze śliwek kalifornijskichSkładniki:? 1 opakowanie ciasta francuskiego? 1 serek naturalny do smarowania? 2 łyżeczki tymianku? 2 łyżki miodu płynnegoMus ze śliwek kalifornijskich:? 20
Informacja prasowa – SanteWarszawa, grudzień 2019Orzechowe gwiazdkiPyszne ciasteczka z masłem orzechowym Sante crunchyTrudno wyobrazić sobie Boże Narodzenie bez wyjątkowych smaków i aromatów, nieodmiennie kojarzących
CZEKOLADA NA GORĄCO Z MALINAMIPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:– 1 tabliczki gorzkiej czekolady– Mleko np. Mleko Wiejskie 2% od OSM Piątnica 250 ml– Cukier wa
Przeziębienie wywołują wirusy powszechnie występujące w środowisku człowieka. Przenosimy je na rękach i wdychamy często nie zdając sobie z tego w ogóle sprawy. Grypa natomiast wywoływana jest przez wirusy grypy występują
SZYBKI TORT POMARAŃCZOWY Z ŻURAWINĄ I LUKREM? W SAM RAZ NA DZIEŃ BABCI I DZIADKASkładniki na 16 porcji? gotowe spody tortowe jasne np. Dan Cake? likier pomarańczowy 1/2 szklanki? woda szklanki? sok z cytryny 2 łyżka
Informacja prasowaGrajewo, 30 września 2020Marnowanie żywności to poważny, globalny problem natury zarówno ekonomicznej, środowiskowej jak i etycznej. Każdego dnia wyrzucane są tony jedzenia, co przyczynia się do niszczenia
Informacja prasowaPoznań, 9 kwietnia 2019 r.Herbata jest napojem, który łączy nawet najodleglejsze (zarówno geograficznie, jak i światopoglądowo) kultury. Każdy z nas zna smak tego wyjątkowego naparu oraz ma na niego swój u
Łódź, 22 listopada 2018 r. Nie jesteś z tym sam. Jak sobie radzić z Alzheimerem?Twoja mama już cię nie rozpoznaje? Mąż znów wyszedł z domu i zapomniał gdzie mieszka? Trudno sobie wyobrazić bezradność opiekunów osób c
Bezglutenowe ciasto drożdżowe pachnące wypieki w dowolnej formiePrzepis na ciasto drożdżowe bez glutenu można wykorzystać na wiele sposobów. Z wyrobionego ciasta śmiało można upiec duży placek, jak również podzielić ci
Trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez tradycyjnych wypieków puszystych bab i wielobarwnych mazurków. Święta to także idealny czas na cukiernicze eksperymenty, których bazą mogą być klasyczne kremy i musy, idealne do wypełnie