Jak zdiagnozować zespół metaboliczny?Posiłki jedzone w biegu, a między nimifast foody i słodkie przekąski, do tego spędzanie wielu godzin przed komputerem czy za kierownicą, a na odstresowanie alkohol i papierosy. Tzw. zespó
Cukier. Największy wróg jelit.Autor: Adam Adamski – Mistrz Polski w kulturystyce. Twórca jednego z pierwszych cateringów dietetycznych w Polsce – Fit Malina.Na każdym kroku słyszymy, że cukier jest zły. Nie ma chy
Informacja prasowaWarszawa, 3 września 2019Gruzińskie i ormiańskie dania, które pokochali PolacyKuchnia gruzińska zajmuje pierwsze miejsce w sondażach na temat smaków, które Polacy chcieliby spróbować w 2019 roku. Nic dzi
Informacja prasowa, 12 sierpnia 2021 r. Są już pierwsi pacjenci w Polsce zakwalifikowani do programu lekowego dla pacjentów z przewlekłą chorobą nerek. Program obowiązuje od marca, ale jednym z kryteriów włączenia pacjentó
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 17 sierpnia 2020 r. Pływanie zdrowe dla ciała. Co na to nasze oczy?Pływanie to jedna z ulubionych aktywności fizycznych Polaków , dlatego nie dziwi fakt, że po okresie kwarantanny sukcesywnie wielu
Wrocław, 19.03.2018INFORMACJA PRASOWAZdrowy smak natury:Przepis na jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznikaGenialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym
Informacja prasowaGrajewo, 25 sierpnia 2020Śniadanie to najważniejszy posiłek, który ma za zadanie dostarczyć nam energii na cały dzień. Co zrobić, gdy nie mamy pomysłu co przygotować? Dobrym, prostym, a przy tym pysznym ro
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 20 listopada 2019 r.Przykry zapach z ust? 6 na 10 osób ma ten problem?Czy problem nieświeżego oddechu mnie dotyczy?? Kto z nas choć raz nie zadał sobie takiego pytania? Badania na populacji światowe
tajemnica połączenia komórki jajowej i plemnika[Data: 2010-11-09]Naukowcy ze Szwecji odkryli tajemnicę połączenia komórki jajowej i plemnika na początku zapłodnienia, z powodzeniem opisując trójwymiarową (3D) strukturę r
Parmigiana to danie, które gości na stołach wszystkich Włochów. Kojarzy się ze słońcem, rodzinnym ciepłem i dzieciństwem. Swoim domowym przepisem na tę potrawę dzieli się Matteo Brunetti.Zdecydowanie Parmigiana di Melanza