Informacja prasowa Warszawa/Brześć Kujawski 29.06.2018 r.Top 5 przekąsek na latoPrzed nami lato, ulubiona pora roku wielu osób. Podczas upałów w
Wekowanie bez tajemnic – bądź kulinarnie mocny Listopad to ostatni czas, by zakasać rękawy i przygotować domowej roboty przetwory. Jabłka, buraki, dynie i grzyby tylko czekają na to, by je marynować, kisić i pasteryzowa
W kuchni kawosza W przygotowaniu dobrej kawy znaczenie ma nie tylko wysoka jakość mieszanki. Istotny dla uzyskania bogatego smaku jest także dobór odpowiedniego sprzętu i akcesoriów. Okazuje się jednak, że wyposażenie kuchni
08.2016 r.Migdałki co warto o nich wiedzieć?Chyba najbardziej znanym migdałkiem jest migdałek gardłowy, czyli tak zwany trzeci migdałek, który uprzykrza życie dzieciom i ich rodzicom. Ten jednak zanika u przeważającej wię
Dieta na kwarantannie. Jak pandemia zmienia nasze nawyki?Przymus siedzenia w przysłowiowych czterech ścianach to nie tylko próba dla naszych relacji rodzinnych. Kwarantanna odbiła niemałe brzemię na diecie tysięcy Polaków. Jak
INFORMACJA PRASOWA14.11.2017, ŁódźPowrót do przedszkola po przeziębieniu kiedy? Na co zwrócić uwagę?Co roku w sezonie przeziębień, rodzice zastanawiają się, kiedy dziecko może po chorobie wrócić do przedszkola. Tak�
Informacja prasowaWarszawa, 2 lipca 2020 r.Jak często zjadamy warzywa i owoce? Wciąż za mało i nie za częstoCo drugi rodzic wie, ile porcji warzyw i owoców powinno znaleźć się w codziennej diecie całej rodziny,ale tylko w
Wyniki badań naukowych, prowadzonych niezależnie w różnych częściach świata, dowodzą, że pełne ziarno zawarte w mące służącej do wypiekania produktów pełnoziarnistych, wspomaga działanie układu pokarmowego, redukuje r
Informacja prasowa10 maja 2018, Nowy Sącz Partnerzy odprawieni z domu, szampan chłodzi się w lodówce, a smakowite kiełbaski powoli rumienią się na ruszcie? Wspólne grillowanie w damskim gronie to doskonały pomysł na spędze
Smacznie, zdrowo, pomarańczowo, czyli jesienne barwy na talerzuJesień, pomimo kapryśnej pogody, to zdecydowanie jedna z najbardziej urokliwych pór roku. Zachwycające kolory obecne w przyrodzie oraz warzywa i owoce, typowe dla sch