Informacja prasowaPoznań, 26 marca 2018 r.Fiołki jadalne, wiosenne kwiaty prosto z ogródka Coraz częściej w wielu restauracjach możemy spotkać się z daniami ozdabianymi jadalnymi kwiatami. Dzięki tego typu roślinom można
Nowy Sącz, 27 września 2019 r.Podłużne, niezbyt grube, wyraziste w smaku i aromatyczne takie są właśnie kabanosy. Choć kojarzone są z szybką przekąską podczas towarzyskich spotkań, to idealnie mogą stanowić pełnowarto
Nie od dziś wiadomym jest, że domowe i własnoręcznie przygotowane specjały znajdują się najwyżej w hierarchii smaków. Ta sama zasada obowiązuje w przypadku imprezowych przekąsek, które warto zrobić samemu, zamiast po raz k
4 czerwca 2019 r.Za 30 lat ludziom zabraknie jedzenia jeśli biznes nie będzie lepiej współpracować z naukowcamiW 2050 roku ludność na Ziemi będzie potrzebować dwukrotnie więcej żywności niż obecnie, a na razie wszystko
Informacja prasowaGrajewo, 31 sierpnia 2020Kwaśna czy kremówka – czym różnią się śmietany i którą z nich wybrać?Śmietanka i śmietana są jednymi z najpopularniejszych produktów mlecznych w Polsce. Wykorzystujemy j
Detoks – Oczyszczanie organizmu moda czy istotna część każdej diety?Codzienny stres, brak ruchu, a także szkodliwe przyzwyczajenia, jak używki, nieregularne posiłki, czy zamiłowanie do fast-foodow to wszystko sprawia,
Informacja prasowaPoznań, 21 stycznia 2019 r.Dzień Babci. Jak sprawić, by poczuła się jak królowa Elżbieta?Każda babcia jest trochę królową skarbnicą dobrych rad, rodzinnych tradycji i życiowej mądrości. Jeśli twoja
Informacja prasowa, 23.05.2018– Każdy kleszcz jest niebezpieczny alarmują lekarze. Przede wszystkim dlatego, że nie wiemy, które z nich są nosicielami niebezpiecznych dla człowieka chorób. Choroby odkleszczowe są trudne
?Włocławek, 6 grudnia 2017 r.Powiedz to na słodko! W szale przedświątecznych zakupów i domowych porządków łatwo zapomnieć o tym, że w święta najważniejsze są relacje. Szczere i serdeczne, z ludźmi bliskimi sercu i tym
Wypowiedź: Justyną Zajchowską, specjalistką WWF Polska ds. zrównoważonego rybołówstwa. Około 30% światowych zasobów ryb jest przełowionych, a aż 60% poławianych na najwyższym możliwym poziomie. Problem jest na tyle pow