Azjatyckie smaki najczęściej przenikają do naszego codziennego menu pod postacią dań kuchni fusion. Główną jej zasadą jest komponowanie ze sobą smaków i technik kulinarnych z najbardziej egzotycznych krańców świata, co po
Prosty przepis na aromatyczne danie bez glutenu jest świetnym pomysłem na obiad lub kolację na gorąco. Zapiekanka makaronowa jest nie tylko pyszna, ale także świetnie się prezentuje i dzięki temu można ja śmiało serwować go
Materiał prasowyPoznań, 23 listopada 2017Nasz organizm często narażony jest na różnego rodzaju zagrożenia, z którymi walczy nasz układ odpornościowy. Ma on bardzo ważne zadanie, powinien chronić nasz organizm przed różn
Człowieka, który zemdlał należy ułożyć na wznak, z nogami uniesionymi ku górze a głową poniżej tułowia â zapewnia to lepsze ukrwienie mózgu. Należy zapewnić również dostęp świeżego powietrza, rozluźnić ucisk
POSTNE, ALE NIE NUDNE ZUPA Z CIECIERZYCY I ZIELONEJ SOCZEWICY Z CHRUPIĄCYM DODATKIEMSkładniki na 4 porcje? ciecierzyca 300 g? soczewica zielona 300 g? bulion warzywny 2 litry? sól i pieprz do smaku? sos sojowy 3 łyżki
Informacja prasowa16 marca 2015 r.Żurek nie jedno ma imię Żurek to tradycyjna polska potrawa, serwowana podczas Świąt Wielkanocnych. Przygotowany na bazie zakwasu z razowej mąki żytniej, o lekko kwaśnym smaku, stał się nie
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 14 maja 2018 r.Tarczyca to gruczoł dokrewny (wewnątrzwydzielniczy) znajdujący się z przodu krtani, którego prawidłowa praca ma dla zdrowia człowieka ogromne znaczenie. Hormony wydzielane przez tarcz
Warszawa, 18 października 2019 r.Informacja prasowaPotwór z szafy, czyli czego boją się dzieci i jak radzić sobie z ich lękami?Dzieciństwo to czas beztroski, zabawy oraz? dziecięcych lęków. Maluchy w wieku przedszkolnym or
Podstawy praktyki buddyjskiejWiele osób, które dorastały w społeczeństwach zachodnich, chce zgłębiać tradycyjne nauki buddyjskie. Angażują się w buddyzm, przyjmując racjonalne podejście oparte na logicznych wyjaśnieniach
Jeśli jesteś przeziębiony lub chcesz się wzmocnić w takim czasie, jakim jest okres przejściowy (wiosna, jesień) lub w czasie zimy, możesz jeść miód. Miód jest dobry i zdrowy, lubią go dzieci i dorośli. Możesz zajadać go