Słodka pokusa, czyli guilty pleasure na jesienną chandrę!

Warszawa, 29.08.2019 r.

Konkurs konsumencki

Słodka pokusa, czyli guilty pleasure na jesienną chandrę!

Szara i ponura aura za oknem rozleniwia i uruchamia ?automatyczny tryb nicnierobienia?! Są jednak sposoby, które poprawią nastrój i dodadzą energii do działania. Pozwól sobie na chwilę ?grzesznej przyjemności? i? upiecz czekoladowo-orzechowy tort!

Czekolada to źródło radości, o którym warto pamiętać w jesienne dni. Nie tylko powoduje, że uśmiechasz się jakby szerzej, ale jest także źródłem wyjątkowo słodkiej energii. Jeśli więc czujesz przygnębienie, kieruj się do kuchni i piecz czekoladowe pyszności! Świetną propozycją będzie tort czekoladowo-orzechowy, któremu trudno się oprzeć. Biszkopt z czekoladą gorzką Goplana 60% i musem z czekolady Goplana z ciastkami Jeżyki oraz kremem orzechowym z batonikiem Goplana Break przywołuje tylko jedną myśl ? ?palce lizać!?. Przekonaj się sama!

Popisowy? tort czekoladowo-orzechowy!

Biszkopt czekoladowy:
? 9 białek
? 9 żółtek
? 450 g cukru
? 500 g masła
? 500 g czekolady gorzkiej Goplana 60%
? 300 g mąki

Masło i czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Żółtka ubijamy z cukrem (400 g). Wlewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem, dodajemy mąkę i białko ubite z cukrem (50 g). Masę przelewamy do tortownicy ?20 cm. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200°C (bez termoobiegu). Biszkopt przekrawamy poziomo na 3 części.

Krem 1: Mus czekoladowy:
? 150 g czekolady gorzkiej Goplana 60%
? 200 g śmietany 36%
? 150 g ubitej śmietany 36%
? 140 g ciastek Jeżyki Goplana

Śmietanę podgrzewamy w rondelku, dodajemy czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia i studzimy. Wlewamy masę do ubitej śmietany. Dzielimy mus na dwie części. Do jednej dodajemy pokrojone w kostkę Jeżyki, mieszamy i smarujemy pierwszy blat ciasta. Drugą częścią musu wysmarujemy wierzch i boki tortu.

Krem 2: Mus z orzechowego Break?a:
? 200 g ubitej śmietany 36%
? 5 szt. batoników Goplana Break o smaku orzechowym
Batoniki kroimy na drobne kawałeczki i mieszamy z bitą śmietaną. Mus wykładamy na drugi blat biszkoptu.

Polewa czekoladowa:
? 62 g czekolady gorzkiej Goplana 60%
? 62 g mlecznej czekolady Goplana
? 22 g oleju
Obie czekolady rozpuszczamy z olejem, mieszamy i studzimy. Wlewamy do rękawa i oblewamy tort od górnych krawędzi, aby utworzyły się smugi czekolady.

UWAGA! Wygraj w słodkim konkursie!
Od 16 września do 17 października potrwa konkurs konsumencki ?#Let?s Bake!? marki Goplana, adresowany do pasjonatów wypieków i pięknych zdjęć. Aby wziąć udział w konkursie, wystarczy zakupić dowolne produkty Goplany (np. czekoladę, ciastka Jeżyki czy batony Goplana Break) i użyć je do przygotowania deseru, wypieku lub słodkiej przekąski. Przepis wraz ze zdjęciem gotowego dzieła należy zgłosić na stronie www.goplana.pl/konkurs. W puli nagród znalazły się miksery planetarne i vouchery na zakupy.

Regulamin akcji na www.goplana.pl/konkurs
Producent: Colian sp. z o.o.

Authors
Top