Żywność articles

Jak w pełni wykorzystać sezon na truskawki?

Warszawa, 13.06.2019 r. Informacja prasowa Jak w pełni wykorzystać sezon na truskawki? Sezon na truskawki w pełni! Podjadane prosto z kobiałki, ze śmietaną i makaronem, a może na owocowej tarcie? Możliwości ich przyrządzenia jest bez liku. Wielu z nas korzysta z okazji i zajada się nimi z apetytem, zdając sobie jednocześnie sprawę, że ten słodki urodzaj nie potrwa zbyt długo.…

Comfort food, czyli powrót do smaków sentymentalnych

Comfort food, czyli powrót do smaków sentymentalnych Przyjemność płynąca z jedzenia jest oczywista. Niektóre smaki jednak bardziej niż inne, poprzez przywoływanie wspomnień z domu rodzinnego, wyzwalają wewnętrzny spokój i stan zadowolenia. Wrażenia o wiele głębsze, niż doświadczenia czysto zmysłowe. Te pozornie nieuchwytne odczucia zostały po raz pierwszy nazwane już w połowie ubiegłego wielu.…

Przepis na grillowane bakłażany z farszem serowo-mięsnym i kolendrą

Informacja prasowa ? Hochland Polska Maj 2019 Wiosenne inspiracje ze szczyptą orientu Przepis na grillowane bakłażany z farszem serowo-mięsnym i kolendrą Coraz cieplejsze, wiosenne dni rozbudzają zmysły i zachęcają do sięgania po wiele kulinarnych przyjemności. Sezonowe warzywa, aromatyczne zioła, intensywne kompozycje smaków i aromatów już teraz zapowiadają nadchodzące wakacje.…

Kiedyś avocado, rukola, jarmuż. Co teraz zagości w kuchni Polaków?

Informacja prasowa 17 maja 2019, Warszawa Kiedyś avocado, rukola, jarmuż. Co teraz zagości w kuchni Polaków? Kilka lat temu dietę Polaków zdominowały zielone owoce i warzywa. Do dziś w formie koktajli lub sałatek spożywamy rukolę, jarmuż i avocado. Teraz do naszej kuchni wdzierają się kolejne dodatki, których wartości odżywcze porównywane są z tymi zawartymi w warzywach i owocach – niektóre mają ich nawet więcej.…
Top