Żywność articles

Przepis na grillowane bakłażany z farszem serowo-mięsnym i kolendrą

Przepis na grillowane bakłażany z farszem serowo-mięsnym i kolendrą

Informacja prasowa ? Hochland Polska Maj 2019 Wiosenne inspiracje ze szczyptą orientu Przepis na grillowane bakłażany z farszem serowo-mięsnym i kolendrą Coraz cieplejsze, wiosenne dni rozbudzają zmysły i zachęcają do sięgania po wiele kulinarnych przyjemności. Sezonowe warzywa, aromatyczne zioła, intensywne kompozycje smaków i aromatów już teraz zapowiadają nadchodzące wakacje.…

Kiedyś avocado, rukola, jarmuż. Co teraz zagości w kuchni Polaków?

Informacja prasowa 17 maja 2019, Warszawa Kiedyś avocado, rukola, jarmuż. Co teraz zagości w kuchni Polaków? Kilka lat temu dietę Polaków zdominowały zielone owoce i warzywa. Do dziś w formie koktajli lub sałatek spożywamy rukolę, jarmuż i avocado. Teraz do naszej kuchni wdzierają się kolejne dodatki, których wartości odżywcze porównywane są z tymi zawartymi w warzywach i owocach – niektóre mają ich nawet więcej.…

Podwójnie sezamowe ciasteczka z miodem

Informacja prasowa Poznań, 29 kwietnia 2019 r. Czasem potrzebujesz przepisu na deser, który zadowoli każdego ? od alergików, przez wegan, po osoby unikające glutenu. A przy tym będzie prosty, niezawodny i? przepyszny! Słodkie, sezamowe ciasteczka wyczarujesz w swojej kuchni w rekordowym tempie.…

Żurek czy barszcz biały? Co różni te zupy?

Żurek czy barszcz biały? Co różni te zupy? Na Wielkanoc połowa Polaków postawi na stole talerze z żurkiem, a druga połowa z barszczem białym. Czy to ta sama zupa pod różnymi nazwami, a może jednak zupy przygotowywane według dwóch różnych przepisów?…

Olej rafinowany czy surowy?

Smak zdrowia: Olej rafinowany czy surowy? Poznaj różnice, właściwości i dowiedz się, co wybrać. Żyjemy w czasach, w których dostępność i różnorodność produktów spożywczych jest w zasadzie nieograniczona. I choć stare polskie przysłowie mówi, że od przybytku głowa nie boli ?…
Top